BYNESET SPELLMANNSLAG                   Oppdatert januar 2020              post@byneset-spellmannslag.net

Hjem Historikk Galleri og lenker For medlemmer
BYNESET SPELLMANNSLAG

Laget ble opprettet 4. mars 2001 på initiativ av Jan Sætre. Femten barn og foreldre møtte opp, og hadde første offentlige opptreden 17. mai 2002. Etter hvert begynte laget å bidra aktivt med opptredener på ulike lokale arrangement og tilstelninger, noe som fortsatt prioriteres. I 2005 ble Bynesdagen gjennomført - et storslått og samlende kulturarrangement på Rye. Spellmannslaget deltok sammen med korps, kor og solister deriblant Randi Stene, Harald Bjørkøy, Jakob Margido Esp og Øystein Baadsvik for å nevne noen.
Laget er svært aktivt med utallige opptredener med svært variert repertoar; søndagsdans, 17.mai-spillinger, kirke- og skolekonserter med alt fra Abba, Riverdance, Folkrock, power ballader, irske toner og tradisjonell folkemusikk.


BSL øver en gang i uka. I tillegg til øving og opptredener arrangeres pizzakvelder, bowling, lek og moro!

Turer, seminarer og kappleiksdeltakelse har det også blitt. BSL har samarbeidet med juniorlag i både Tresfjord, Oppdal og Børsa, spilt med Trondheimssolistene på Frøseth og i Bynesaulen, vært på turne i Dublin, spilt på tog og togstasjon med NSB, deltatt på Høstadfestival, Trøndelagskappleik flere ganger, og vært med på åpningen av Bynesaulaen med gjennomføring av Henning Sommerro sitt verk ’Messingsong’. I 2014 meldte laget seg inn i FolkOrg, og deltok i «Open klasse», og «Samspel junior» med debut på Landsfestivalen i gammeldans i Lom i august 2015, se reportasje http://www.folkemusikk.no/inn-i-det-ukjente/. Høsten 2015 ble det spilt inn CD på Skansen Studio på Lade. CD’en er utgitt på vårparten i jubileumsåret 2016.
Helga 22-24. april 2016 var det seminar og jubileumskonsert med ingen ringere enn Alexander Rybak!

Sommeren 2018 hadde vi en sommertur med konsert i Hunderfossen familiepark og på hotellet. Januar 2019 deltok vi på tysk julegudstjeneste i Nidarosdomen. Hvert år arrangerer vi den årlige juletretenningen på Rye. Vi har ca. ett spilleoppdrag per måned.


Nåværende musikalsk leder: Svend Arne Sørum.


Tidligere musikalske ledere: Roar Wik, Torill Aasegg, Knut Olav Aasegg, Erlend Bjørkøy, Anna Baadsvik, Aslak Trønnes, Jenny Gustafsson, Roar Tronsaune, Anne Daugstad Wik, Andreas Bjørkås, Tale Vang Ellefsen.

HISTORIKK FOR BYNESET SPELLMANNSLAG  2001-2020